Kiitos kaikille vuoden 2023 ideakilpailuun osallistuneille!

Karavan vuosittaiseen ideakilpailuun toivottiin tänä vuonna ajatuksia ThermoWood®-lämpöpuumateriaalin käyttömahdollisuuksista ulkotiloissa; parvekkeella, patiolla tai puutarhassa. Kilpailuun vastaanotettiin yli 40 yksilöllistä puuideaa, eikä voittajan valinta ollut tälläkään kertaa helppoa. Mielenkiintoisissa kilpailutöissä tuomarit saivat ihastella upeita visualisointeja ja kuvia puusta toteutetuista malleista. Lämpöpuun hyvät ominaisuudet, kuten säänkestävyys, mittapysyvyys ja haptisuus, oli hyödynnetty kilpailutöissä erittäin hyvin. Puulla oli luotu suunnitelmiin lämpöä ja viihtyisyyttä. Ansiokkaiden töiden joukosta voittajiksi valikoitui seuraavat kolme ideaa.

Voittaja:

Rodeo | Outdoor lounge chair

Tobias Feuerbacher

Keinuva divaani Rodeo on elegantin veistoksellisen ulkomuodon omaava valmis design-kaluste. Rodeo on sekä muodoiltaan että mittasuhteiltaan miellyttävän hallittu ja tasapainoinen. Tuote tuo mukanaan ylellisyyttä mihin vain ulkotilaan ja sopii hyvin erilaisiin käyttökohteisiin. Tukevuus ja maltillinen keinuvuus mahdollistavat divaanin käytön eri ikäryhmille. Puupinta tulee Rodeossa hienosti esiin ja tyylikkäät liitokset viimeistelevät kalusteen ilmeen.

1. kunniamaininta:

Riimi

Lisa Nora

Riimi on kuin klassisen sormipaneelin uusi elämä. Puumattoja on markkinoilla runsaasti, mutta Riimin monipuolisuus tekee vaikutuksen. Riimin tyylikäs ulkonäkö soveltuu hyvin erilaisiin kohteisiin, kuten työn ihastuttavista kuvista ilmenee, ja käyttömahdollisuuksia on helppo keksiä lisää. Esimerkiksi parvekkeen pintojen tai istutuslaatikoiden verhoilu Riimin avulla olisi tervetullut lisä piharakentamiseen.

2. kunniamaininta

Pinta TASO

Ivo Mukkulainen

Pinta TASO nimisessä kilpailutyössä yhdistyvät leveiden puupaneelien luoma arvokas tunnelma ja monikäyttöiset hyllytasot. Helposti käyttöön taittuvat puutasot antavat mahdollisuuden toteuttaa modernin kesäparatiisin pieneenkin tilaan ilman erillisiä irtokalusteita. Pinta TASO perustuu pelkistetyn kauniiseen puupintaan ja innovatiivisen idean avulla voi loihtia parvekkeelle vaikkapa viherhyllyn.

Tuomaristo 2023

Kilpailun päätuomarina toimi Jaana Karell | Karell Design, puutuotteiden suunnitteluun erikoistunut teollinen muotoilija, taiteen maisteri. Lisäksi tuomaristoon kuuluivat Kärävä Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Soini sekä Sari Lampinen, MSGD puutarhasuunnittelija, Puutarhasuunnittelu Puksipuu.

Jaana Karell

Jaakko Soini

Sari Lampinen

Puupinta 2022

Voittaja: Zsuzsanna Horvath (Tanska), Rocking bench

Innovatiivinen ja tutkiva ote lämpöpuisen tuotteen suunnitteluun miellytti tuomareita. Rockin bench on moderni puukaluste, jonka käyttökokemus yllättää. Työssä on yksinkertaisella ja monikäyttöisellä puurimalla luotu eri suunnista tarkasteltuna kiinnostava taideteosmainen kaluste. Arkkitehtuurissa on viime vuosina nähty paljon lämpöpuusta toteutettuja rimoituksia ja voittajatuote sopii hyvin erilaisiin käyttöympäristöihin.

Puurimalla innovatiivisesti toteutetun modernin puukalusteen käyttökokemus yllättää.

Puupinta 2021

Voittaja: Henri Judin, Elävä seinä

Henri Judinin ideoima Elävä seinä on sekä esteettisesti tyylikäs että teknisesti oivaltava työ. Elävässä seinässä on ihastuttavalla tavalla hyödynnetty puumateriaalin ominaisuus reagoida kosteuden kanssa. Ominaisuus, joka koetaan usein haasteelliseksi ja puun käyttöä rajoittavaksikin tekijäksi, on työssä nähty positiivisena asiana. Suunnittelija on tutkinut puumateriaalia ennakkoluulottomasti ja lopputuloksessa säilyy kiinnostavalla tavalla elävän luonnonmateriaalin vapaus, tarve liikkua ja muuttua.

Elävän pinnan graafinen ulkonäkö on ajaton, tasapainoinen ja miellyttävä katsella.

Puupinta 2020

Voittaja: Tomi Laukkanen, Pop-paneeli 

Tomi Laukkasen Pop-paneeli on perinteisellä höylätekniikalla valmistettavissa oleva pontillinen paneeli, jonka pelkistetty ja selkeä ulkomuoto viehätti tuomareita lopulta kaikkein eniten. Paneelin pyöreä muoto tuo isona pintana mieleen puun rungot ja metsän. Erikokoisia paneeleita yhdistelemällä voi sommitella kivoja vapaita rytmittelyjä ja käyttämällä vain yhtä kokoa saa vaikuttavia arkkitehtonisia puupintoja. Pop-paneelin idea toimii hienosti myös eri puulajeista toteutettuna sekä pintakäsiteltynä eri sävyillä. Ideassa näkyy tavallaan isoon kokoon skaalattu sormipaneeli tai entistä rohkeammin muotoiltu hirsipaneeli. Toisinaan uuden idean ei tarvitse suuresti poiketa tutuista asioista, vaan raikas näkökulma löytyy, kun katselee aihetta tuorein silmin. On hieman jopa ihme, ettei tällaista puupintaa ole ollut jo sisustajille tarjolla.

 

Toisinaan uuden idean ei tarvitse suuresti poiketa tutuista asioista, vaan raikas näkökulma löytyy, kun katselee aihetta tuorein silmin.

Puupinta 2019

Voittaja: Pekka Salminen, Kameleontti

Puupinta 2019 -voittajaksi valittiin Pekka Salminen työllään Kameleontti. Voittajatyö oli tuomariston mielestä innovatiivinen ja teknisesti pitkälle mietitty kokonaisratkaisu, joka soveltuisi myös sarjatuotantoon. Tuomaristo piti sekä työn perusideana toimivista puukehyksistä, että monipuolisesti varioitavista pinnoista kehysten sisään.

Kameleontin suunnittelijalla on ammattimainen näkemys puumateriaalin mahdollisuuksista ja puulle luontevista työstötavoista.

Myymälämme ja showroomimme:
Jasperintie 297
33960 Pirkkala
Ma–pe klo 8-16

Yhteystiedot:
0207 345 370
myynti@karava.fi

© 2022 Kärävä Oy
Tietosuojalausunto