Onko haaveissasi upea puinen panelointi tai terassi? Tarvitsetko tyylikkäitä listoja tilojen tai sisäverhoilujen viimeistelyyn? Vai onko mielessäsi joku muu puutuote? Kysy meiltä – toteutamme toiveesi!

Valmistamme kaikki puutuotteemme käsityönä omista korkealuokkaisista raaka-aineista. Siten varmistamme, että asiakkaamme saavat meiltä paitsi laadukkaita myös yksilöllisiä tuotteita. Valmiiden vaihtoehtojen lisäksi voit tilata tuotteita omien toiveidesi ja mittojesi mukaan. Halutessasi autamme sinua niiden suunnittelussa.

Käytämme tuotteissamme useita eri puulajeja sellaisenaan tai valmistamme niistä lämpökäsiteltyjä jalosteita. Meille on myönnetty FSC®-sertifikaatti. Se kertoo, että olemme mukana edistämässä kestävää kehitystä maailman metsävarojen hyödyntämisessä.

Saunan Lauteet

Lauteet tekevät saunan. Olennaista on löytää ratkaisu, joka istuu juuri omiin tarpeisiin. Perusvalikoimaamme kuuluvat lauteet ovat kooltaan 28×90, 28×120 ja 28×140. Leveytensä lisäksi ne erottuvat edukseen tyylillään, sillä ne asennetaan saunaan pitkittäin, ei poikittain kuten yleensä.

Lisäksi meiltä löydät myös leveälauteet eli liimalevystä valmistetut lauteet. Niiden paksuus on 40mm, ja leveydet voivat olla 150-300mm väliltä.

Kerro meille mitä haluat lähettämällä tarjouspyyntö. Ei haittaa, vaikket täyttäisi lomaketta kokonaan – otamme sinuun yhteyttä ja käymme asiat yhdessä läpi.

Pyydä tarjous lauteista >>

Sisäverhouspaneelit

Karavan paneeleilla luot yksilöllisen, juuri haluamasi tyylin ja tunnelman kaikkiin sisätiloihin. Puulajeista vaihtoehtoina ovat muun muassa tervaleppä, haapa ja thermohaapa. Perusvalikoimaamme kuuluvat Kallio-profiilin paneelit kooltaan 15×70, 15×90, 15×120 ja 15×140 sekä Kallio valeurapaneelit, STP 15×90 ja sormipaneeli.

Kerro meille mitä haluat lähettämällä tarjouspyyntö. Ei haittaa, vaikket täyttäisi lomaketta kokonaan – otamme sinuun yhteyttä ja käymme asiat yhdessä läpi.

Pyydä tarjous paneeleista >>

Sisäverhouslistat

Listat viimeistelevät kokonaisuuden. Siksi ne kannattaa valita huolella. Karavan perusvalikoimasta löydät sekä lattialistat että kattolistat. Valittavanasi on reunalista, peitelista, varjolista, kattolista ja nurkkalista. Materiaaleina käytämme muun muassa tervaleppää, haapaa ja thermohaapaa.

Kerro meille mitä haluat lähettämällä tarjouspyyntö. Ei haittaa, vaikket täyttäisi lomaketta kokonaan – otamme sinuun yhteyttä ja käymme asiat yhdessä läpi.

Pyydä tarjous listoista >>

Terassilaudat

Terassin pitää kestää niin katseet kuin kulutuskin. Karava valmistaa laadukkaat terassilaudat muun muassa kotimaisesta lämpökäsitellystä männystä sekä lämpökäsitellystä saarnista, jonka tuomme Länsi-Euroopasta. Perusvalikoimaamme kuuluvat terassilaudat ovat kooltaan 26×92 ja 26×118, urilla tai ilman.

Kerro meille mitä haluat lähettämällä tarjouspyyntö. Ei haittaa, vaikket täyttäisi lomaketta kokonaan – otamme sinuun yhteyttä ja käymme asiat yhdessä läpi.

Pyydä tarjous terassilaudoista >>

Muut puutuotteet

Tällä sivustolla esiteltyjen puutuotteiden lisäksi valmistamme erilaisia räätälöityjä puutuotteita asiakkaiden toiveiden ja mittojen mukaan. Yhteinen nimittäjä kaikille on laatu ja yksilöllisyys. Mitä sinä haluat – kerro niin katsotaan, kuinka voimme auttaa.

Kerro meille mitä haluat lähettämällä tarjouspyyntö. Ei haittaa, vaikket täyttäisi lomaketta kokonaan – otamme sinuun yhteyttä ja käymme asiat yhdessä läpi.

Pyydä tarjous haluamastasi puutuottesta >>

Käyttämämme puulajit

Tervaleppä

Suosittu tervaleppä soveltuu ominaisuuksiensa ja kauniin värinsä ansiosta esimerkiksi saunaan. Värin voimakkuuteen vaikuttavat kaatoajankohta, kasvupaikka ja kuivaus. Valmistamme tervalepästä lauteita ja seuraavia paneeliprofiileja: Kallio, Kallio-valeura, STP ja Sormipaneeli.

Haapa

Perinteinen haapa ei johda lämpöä eikä tikkuunnu. Tasaisen puuaineksensa ansiosta se värjäytyy kauniisti. Valmistamme haavasta lauteita ja seuraavia paneeliprofiileja: Kallio, Kallio-valeura, STP ja Sormipaneeli.

Thermohaapa

Thermohaapa on kauniin tumman ruskean värinen. Lämpökäsittelyn takia puu ei enään elä saunassa ja kestää hyvin sauna olosuhteita. Käsittely tuo myös puuhun miellyttävän tuoksun. Valmistamme thermohaavasta lauteita ja seuraavia paneeliprofiileja: Kallio, Kallio-valeura, STP ja Sormipaneeli.

Hemlock

Hemlock on väritykseltään vaalea, ja siinä esiintyy häivähdys punaruskeita syyjuonteita. Sen rakenteelliset ominaisuudet puoltavat sen käyttömahdollisuuksien ja suosion lisääntymistä tulevaisuudessa. Valmistamme hemlockista lauteita sekä seuraavia paneeliprofiileja: Kallio ja Sormipaneeli.

Tuija

Kevyen ja kestävän tuijan erityispiirteisiin kuuluu kaunis värien vaihtelu: sen väri vaihtelee vaaleasta tummanpunaiseen ja ruskeaan. Valmistamme tuijasta lauteita ja Kallio-paneeleita.

Thermosaarni

Saarnin puuaines on erittäin lujaa, sitkeää ja kulutusta kestävää. Thermosaarni on väriltään tummanpuhuvan ruskea. Thermosaarnia saa joko S- tai D-lämpökäsittelyluokituksella. Valmistamme thermosaarnista terassilautoja sekä Kallio- ja Rombus-paneeliprofiileja. Saarnia voidaan käyttää myös kalusteissa.

Thermomänty

Valmistamme kotimaisesta männystä lämpökäsiteltyjä tuotteita. Meiltä löytyy niin sisä- kuin ulkoverhoukseen soveltuvia tuotteita lämpökäsitellystä männystä. Kysy lisää!

Lämpökäsittelyssä puun lahon- ja säänkesto sekä lämmöneristysominaisuudet paranevat ja kosteuseläminen pienenee. Korkeassa lämpötilassa pihka poistuu puusta.

Täysin myrkytön lämpöpuu on sopiva valinta ekologiseen ja ympäristöystävälliseen rakentamiseen.