Karava tukee vastuullista puun käyttöä

FSC®️-sertifikaatti jo vuodesta 2015

Kun käytämme puuta, olemme vastuussa metsien hoidosta ja luonnon monimuotoisuuden säilymisestä. Karavalle jo vuonna 2015 myönnetty FSC®(FSC-C123987)-sertifikaatti kertoo, että olemme mukana edistämässä kestävää kehitystä maailman metsävarojen hyödyntämisessä ja tuemme myös alkuperäiskansojen oikeuksia. Tutustu FSC®-sertifioituihin tuotteisiimme.

Lisää tietoa sertifikaatista löydät täältä: https://fi.fsc.org/fi-fi

PEFC-sertifikaatti myönnettiin lokakuussa 2020

Metsillä on keskeinen tehtävä ilmaston säätelyssä, ja samalla ne muodostavat elinympäristön tuhansille eläin- ja kasvilajeille. PEFC on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää metsätaloutta kaikkialla maailmassa. PEFC-kirjainyhdistelmä kertoo, että erilaisiin tuotteeseen on käytetty kestävästi hoidetuista metsistä peräisin olevaa puuta.

Lisää tietoa merkistä löydät täältä: https://pefc.fi/

Valitse Joutsenmerkitty lämpöpuu

Vastuullisen valinnan tekeminen on helppoa, kun valitset Karavan Joutsenmerkityt männystä ja kuusesta valmistetut Thermo-D-tuotteet. Esimerkiksi terasseihin ja saunoihin loistavasti sopiva lämpökäsitelty puu käsitellään nimensä mukaisesti vain lämmöllä ja höyryllä.

Joutsenmerkki ohjaa kestävään, ympäristön paremmin huomioivaan kuluttamiseen. Joutsenmerkki on virallinen ympäristömerkki, jonka kriteerit huomioivat koko elinkaaren aina raaka-aineesta kierrätykseen.

https://joutsenmerkki.fi/

Puujätteestä energiaksi

Me Karavalla kunnioitamme raaka-ainettamme ja huolehdimme siitä, että arvokasta puuta ei haaskata. Hyvällä suunnittelulla minimoidaan hukkapalat, mutta kun puuta käsitellään, syntyy väistämättä purua. Sitä ei kuitenkaan heitetä pois, vaan kaikki puuntyöstökoneet on kytketty purunpoistolaitteistoon, jota pitkin puru kulkeutuu siilojen kautta hydrauliseen puristimeen. Se puristaa purun nyrkin kokoisiksi briketeiksi, jotka kerätään irtolavoille.

Mitään kemikaaleja ei käytetä, vaan kuivat briketit pysyvät koossa puun omien sidosaineiden, pääsääntöisesti ligniinin avulla. Joka viikko Karavan pihasta starttaa muutama kuorma-autollinen brikettejä kohti lähiseudun energialaitoksia, joissa niitä käytetään puhtaan bioenergian tuotannossa, useimmiten hakkeen apupolttoaineena.

 

Myymälämme ja myyntinäyttelymme:
Vesalantie 21
33960 Pirkkala
Ma–pe klo 8-16

Yhteystiedot:
0207 345 370
myynti@karava.fi

© 2022 Kärävä Oy
Tietosuojalausunto