Käyttämämme puulajit

Tervaleppä

Suosittu tervaleppä soveltuu ominaisuuksiensa ja kauniin värinsä ansiosta esimerkiksi saunaan. Värin voimakkuuteen vaikuttavat kaatoajankohta, kasvupaikka ja kuivaus. Valmistamme tervalepästä lauteita ja seuraavia paneeliprofiileja: Kallio, Kallio-valeura, STP ja Sormipaneeli.

Haapa

Perinteinen haapa ei johda lämpöä eikä tikkuunnu. Tasaisen puuaineksensa ansiosta se värjäytyy kauniisti. Valmistamme haavasta lauteita ja seuraavia paneeliprofiileja: Kallio, Kallio-valeura, STP ja Sormipaneeli.

Thermohaapa

Thermohaapa on kauniin tumman ruskean värinen. Lämpökäsittelyn takia puu ei enään elä saunassa ja kestää hyvin sauna olosuhteita. Käsittely tuo myös puuhun miellyttävän tuoksun. Valmistamme thermohaavasta lauteita ja seuraavia paneeliprofiileja: Kallio, Kallio-valeura, STP ja Sormipaneeli.

Hemlock

Hemlock on väritykseltään vaalea, ja siinä esiintyy häivähdys punaruskeita syyjuonteita. Sen rakenteelliset ominaisuudet puoltavat sen käyttömahdollisuuksien ja suosion lisääntymistä tulevaisuudessa. Valmistamme hemlockista lauteita sekä seuraavia paneeliprofiileja: Kallio ja Sormipaneeli.

Tuija

Kevyen ja kestävän tuijan erityispiirteisiin kuuluu kaunis värien vaihtelu: sen väri vaihtelee vaaleasta tummanpunaiseen ja ruskeaan. Valmistamme tuijasta lauteita ja Kallio-paneeleita.

Thermosaarni

Saarnin puuaines on erittäin lujaa, sitkeää ja kulutusta kestävää. Thermosaarni on väriltään tummanpuhuvan ruskea. Thermosaarnia saa joko S- tai D-lämpökäsittelyluokituksella. Valmistamme thermosaarnista terassilautoja sekä Kallio- ja Rombus-paneeliprofiileja. Saarnia voidaan käyttää myös kalusteissa.

Thermomänty

Valmistamme kotimaisesta männystä lämpökäsiteltyjä tuotteita. Meiltä löytyy niin sisä- kuin ulkoverhoukseen soveltuvia tuotteita lämpökäsitellystä männystä. Kysy lisää!

Lämpökäsittelyssä puun lahon- ja säänkesto sekä lämmöneristysominaisuudet paranevat ja kosteuseläminen pienenee. Korkeassa lämpötilassa pihka poistuu puusta.

Täysin myrkytön lämpöpuu on sopiva valinta ekologiseen ja ympäristöystävälliseen rakentamiseen.