Puupinta 2021

 

Lämmin kiitos kaikille Puupinta 2021 -ideakilpailuun osallistuneille. Kilpailun teemana oli tänä vuonna puu saunasta pesuhuoneen kautta vilpolaan, jossa tavoitteena oli kannustaa suunnittelijoita pohtimaan puun monipuolista käyttöä sauna- ja kylpytiloissa. Iloksemme saimme vastaanottaa useita töitä, joissa kilpailun teemaa oli käsitelty kekseliäästi ja puun luonnonmukainen kauneus tuli ansiokkaasti esiin. Voittajien valinta ei siis ollut tänäkään vuonna helppoa. Kaikkien osallistuneiden töiden ideat sopivat teemaan erinomaisesti ja saimme ehdotuksia hyvinvointituotteista kalusteisiin, valaisimiin ja jopa digitaalisiin saunasovelluksiin. Hienojen ideoiden joukosta voittajaksi valikoitui työ, jossa puulla luodaan kosteisiin tiloihin ainutlaatuinen WAU-elämys.

Voittaja: Henri Judin, Elävä seinä

 

Henri Judinin ideoima Elävä seinä on sekä esteettisesti tyylikäs että teknisesti oivaltava työ. Elävässä seinässä on ihastuttavalla tavalla hyödynnetty puumateriaalin ominaisuus reagoida kosteuden kanssa. Ominaisuus, joka koetaan usein haasteelliseksi ja puun käyttöä rajoittavaksikin tekijäksi, on työssä nähty positiivisena asiana. Suunnittelija on tutkinut puumateriaalia ennakkoluulottomasti ja lopputuloksessa säilyy kiinnostavalla tavalla elävän luonnonmateriaalin vapaus, tarve liikkua ja muuttua. Elävän pinnan graafinen ulkonäkö on ajaton, tasapainoinen ja miellyttävä katsella. Kosteuden ja veden vaikutuksesta liikkuvat lehdet, liikkeestä tuleva ääni, puupinnan tuoksu ja kauneus olisi hienoa päästä kokemaan itse.

Voittaja: Henri Judin, Elävä seinä

Kunniamaininta: Fanni Laukkanen, Pieni Laukka

 

Fanni Laukkasen Pieni Laukka -puujakkara on yksinkertaisen sympaattinen ja puhdaslinjainen kalusteidea. Puukalusteessa käytetty vahva materiaali ja mittasuhteet tekevät Laukan ilmeestä varman ja vakuuttavan. On mielenkiintoista, miten jalkojen pieni laukkaava liike tulee esiin, kun ne samalla ovat hyvinkin staattiset. Kuten suunnittelija itsekin työssään kirjoittaa, jalkamalli toimisi kivasti skaalattuna erikokoisiin sovelluksiin. Ruuvittomasta ja liimattomasta kasaustavasta välittyy viehättävää perinteisen puusepäntyön kunnioitusta ja idea toimisi varmasti hyvin eri pintakäsittelyn sävyissä tai erilaisista puulajeista valmistettuna. 

Kunniamaininta: Fanni Laukkanen, Pieni Laukka

Kunniamaininta: Studio Finna Creative Oy/Anni Pitkäjärvi, KAIRA

 

Kaira-puukalusteiden ja -tarvikkeiden sarja on harmonisen tyylikäs työ, josta välittyy erinomaisesti suunnittelijaa inspiroinut japanilainen ja suomalainen minimalistinen estetiikka. Sarjan ideat ja niiden esitystapa ovat ammattimaisia ja viimeisteltyjä alusta loppuun. Esityskuvissa on sisustajan silmää hivelevät sävyt ja rauhallinen tunnelma. Tuomarit ihastuivat erityisesti pelkistetyn hylly-/telineratkaisun monipuolisiin käyttömahdollisuuksiin. Kaira-sarja on yksinkertaisuudessaan kaunis ja oivaltava.

 

Onnittelut voittajalle ja kunniamaininnan saaneille!

Puupinta 2020

Voittaja: Henri Judin, Elävä seinä

 

Henri Judinin ideoima Elävä seinä on sekä esteettisesti tyylikäs että teknisesti oivaltava työ. Elävässä seinässä on ihastuttavalla tavalla hyödynnetty puumateriaalin ominaisuus reagoida kosteuden kanssa. Ominaisuus, joka koetaan usein haasteelliseksi ja puun käyttöä rajoittavaksikin tekijäksi, on työssä nähty positiivisena asiana. Suunnittelija on tutkinut puumateriaalia ennakkoluulottomasti ja lopputuloksessa säilyy kiinnostavalla tavalla elävän luonnonmateriaalin vapaus, tarve liikkua ja muuttua.

Toisinaan uuden idean ei tarvitse suuresti poiketa tutuista asioista, vaan raikas näkökulma löytyy, kun katselee aihetta tuorein silmin.

Puupinta 2019

Voittaja: Pekka Salminen, Kameleontti

 

Puupinta 2019 -voittajaksi valittiin Pekka Salminen työllään Kameleontti. Voittajatyö oli tuomariston mielestä innovatiivinen ja teknisesti pitkälle mietitty kokonaisratkaisu, joka soveltuisi myös sarjatuotantoon. Tuomaristo piti sekä työn perusideana toimivista puukehyksistä, että monipuolisesti varioitavista pinnoista kehysten sisään.

Kameleontin suunnittelijalla on ammattimainen näkemys puumateriaalin mahdollisuuksista ja puulle luontevista työstötavoista.

Palauta Puupinta 2022 -kilpailutyösi viimeistään 30.9.2022 mennessä

Myymälämme ja myyntinäyttelymme:
Vesalantie 21
33960 Pirkkala
Ma–pe klo 8-16

Yhteystiedot:
0207 345 370
myynti@karava.fi

© 2018 Kärävä Oy
Tietosuojalausunto