Paina puuta – ideakilpailun aiheena ovat saunatilojen istuimet

Puu on kaunis ja helposti työstettävä materiaali, joka sopii hyvin erilaisten tuoteideoiden lähtökohdaksi. Me Karavalla haluamme vaalia tämän kaikille rakkaan luonnonmateriaalin tuntemusta ja arvostusta. Vuosittainen ideakilpailumme tavoitteena on kannustaa suunnittelijoita tarkastelemaan puumateriaalia ja sen monia käyttömahdollisuuksia aina uudelleen ja uusin silmin.

Tänä vuonna ideakilpailumme teemana on saunatilojen puiset istuimet. Toivomme kilpailuun ideoita puusta toteutettavista saunantilojen istuinratkaisuista, kuten saunan lauteet, erilaiset kylpyhuoneen jakkarat tai pukuhuoneiden penkit. Haemme voitokasta laude- tai istuinratkaisua, jossa puun olemus ihastuttaa tai jokin kekseliäs ratkaisu hurmaa tuomariston.  Tyylin määrää suunnittelija, joten istahda hetkeksi alas ja anna luovuutesi höyrytä.

Materiaalina suunnitelmissa voi käyttää vapaasti haluamaansa puulajia tai puun työstötekniikkaa, joka palvelee ideaa parhaiten. Jokaisen teknisen yksityiskohdan ei tarvitse olla valmiiksi hiottu, vaan kaikenlaiset ajatukset puisista saunaan liittyvistä istuskelupaikoista otetaan ilolla vastaan. Kilpailutyösi toteutustapa voi olla esim. piirretty luonnos, 3D-visualisointi tai vaikkapa kuva jo valmistamastasi istuinmallista, kunhan ideasi on toteutettavissa puusta.

Aikataulu

Kilpailun osallistumisaika on 27.6.—31.10. 2024. Voittajat julkistetaan 3.12. ja palkinnot luovutetaan erikseen ilmoitettavana päivänä Karavan showroomissa Pirkkalassa.

Palkinnot

Pääpalkintona on 1000 €. Lisäksi jaamme kaksi kunniamainintaa. Voittajatyö saa näkyvyyttä Karavan viestinnässä.

Kilpailutyöt

Kilpailuun voi osallistua luonnoksin esitetyllä idealla tai lähettämällä kuvia valmistamastasi mallikappaleesta. Työt lähetetään A3-koossa pdf-tiedostona. Kilpailuun voi osallistua useammalla työllä, mutta jokainen työ tulee lähettää omana tiedostonaan. Myös ryhmät voivat osallistua kilpailuun. Töiden tekijän- ja omistusoikeudet jäävät tekijöille. Ideoiden mahdollisesta kaupallisesta hyödyntämisestä neuvotellaan erikseen. Kilpailuun osallistuminen ei velvoita tarjoamaan työtä kilpailun järjestäjälle kaupallisessa tarkoituksessa. Huomioithan, että osallistuessasi kilpailuun annat Kärävä Oy:lle luvan halutessaan julkaista nimesi ja tietoja ideastasi viestintäkanavissaan. Kilpailutöiden yhteydessä kerrotaan aina kun se on luontevaa suunnittelijan nimi, ja kilpailun materiaaleja hyödynnetään tekijänoikeuksia kunnioittaen.

Kilpailutyön tulee sisältää:

  • Kuva tuotteesta (piirros, hahmotelma, valokuva, skitsi)
  • Kuvaus tuotteen ideasta ja materiaaleista sekä tuotteen mitat
  • Kilpailijan yhteystiedot (nimi, postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero)

Tuomaristo

Kilpailun päätuomarina toimii Jaana Karell | Karell Design, puutuotteiden suunnitteluun erikoistunut teollinen muotoilija, taiteen maisteri. Lisäksi tuomaristoon kuuluvat Kärävä Oy:n sisustusarkkitehti Piia Seppänen sekä Jussi Laine | Nemo arkkitehdit, sisustusarkkitehti ja muotoilija.

Jaana Karell

Piia Seppänen

Jussi Laine

Osallistu kilpailuun!

Nimi(Pakollinen)
Osoite
Max. tiedoston koko: 128 MB.
Voittajatyön kuvia saa julkaista Karavan verkkosivuilla ja markkinoinnissa

Puupinta 2023

Voittaja:

Rodeo | Outdoor lounge chair

Tobias Feuerbacher

Keinuva divaani Rodeo on elegantin veistoksellisen ulkomuodon omaava valmis design-kaluste. Rodeo on sekä muodoiltaan että mittasuhteiltaan miellyttävän hallittu ja tasapainoinen. Tuote tuo mukanaan ylellisyyttä mihin vain ulkotilaan ja sopii hyvin erilaisiin käyttökohteisiin. Tukevuus ja maltillinen keinuvuus mahdollistavat divaanin käytön eri ikäryhmille. Puupinta tulee Rodeossa hienosti esiin ja tyylikkäät liitokset viimeistelevät kalusteen ilmeen.

Puupinta 2022

Voittaja: Zsuzsanna Horvath (Tanska), Rocking bench

Innovatiivinen ja tutkiva ote lämpöpuisen tuotteen suunnitteluun miellytti tuomareita. Rockin bench on moderni puukaluste, jonka käyttökokemus yllättää. Työssä on yksinkertaisella ja monikäyttöisellä puurimalla luotu eri suunnista tarkasteltuna kiinnostava taideteosmainen kaluste. Arkkitehtuurissa on viime vuosina nähty paljon lämpöpuusta toteutettuja rimoituksia ja voittajatuote sopii hyvin erilaisiin käyttöympäristöihin.

Puurimalla innovatiivisesti toteutetun modernin puukalusteen käyttökokemus yllättää.

Puupinta 2021

Voittaja: Henri Judin, Elävä seinä

Henri Judinin ideoima Elävä seinä on sekä esteettisesti tyylikäs että teknisesti oivaltava työ. Elävässä seinässä on ihastuttavalla tavalla hyödynnetty puumateriaalin ominaisuus reagoida kosteuden kanssa. Ominaisuus, joka koetaan usein haasteelliseksi ja puun käyttöä rajoittavaksikin tekijäksi, on työssä nähty positiivisena asiana. Suunnittelija on tutkinut puumateriaalia ennakkoluulottomasti ja lopputuloksessa säilyy kiinnostavalla tavalla elävän luonnonmateriaalin vapaus, tarve liikkua ja muuttua.

Elävän pinnan graafinen ulkonäkö on ajaton, tasapainoinen ja miellyttävä katsella.

Puupinta 2020

Voittaja: Tomi Laukkanen, Pop-paneeli 

Tomi Laukkasen Pop-paneeli on perinteisellä höylätekniikalla valmistettavissa oleva pontillinen paneeli, jonka pelkistetty ja selkeä ulkomuoto viehätti tuomareita lopulta kaikkein eniten. Paneelin pyöreä muoto tuo isona pintana mieleen puun rungot ja metsän. Erikokoisia paneeleita yhdistelemällä voi sommitella kivoja vapaita rytmittelyjä ja käyttämällä vain yhtä kokoa saa vaikuttavia arkkitehtonisia puupintoja. Pop-paneelin idea toimii hienosti myös eri puulajeista toteutettuna sekä pintakäsiteltynä eri sävyillä. Ideassa näkyy tavallaan isoon kokoon skaalattu sormipaneeli tai entistä rohkeammin muotoiltu hirsipaneeli. Toisinaan uuden idean ei tarvitse suuresti poiketa tutuista asioista, vaan raikas näkökulma löytyy, kun katselee aihetta tuorein silmin. On hieman jopa ihme, ettei tällaista puupintaa ole ollut jo sisustajille tarjolla.

 

Toisinaan uuden idean ei tarvitse suuresti poiketa tutuista asioista, vaan raikas näkökulma löytyy, kun katselee aihetta tuorein silmin.

Puupinta 2019

Voittaja: Pekka Salminen, Kameleontti

Puupinta 2019 -voittajaksi valittiin Pekka Salminen työllään Kameleontti. Voittajatyö oli tuomariston mielestä innovatiivinen ja teknisesti pitkälle mietitty kokonaisratkaisu, joka soveltuisi myös sarjatuotantoon. Tuomaristo piti sekä työn perusideana toimivista puukehyksistä, että monipuolisesti varioitavista pinnoista kehysten sisään.

Kameleontin suunnittelijalla on ammattimainen näkemys puumateriaalin mahdollisuuksista ja puulle luontevista työstötavoista.

Palauta Puupinta 2024 -kilpailutyösi viimeistään 31.10.2024 mennessä

Myymälämme ja showroomimme:
Jasperintie 297
33960 Pirkkala
Ma–pe klo 8-16

Yhteystiedot:
0207 345 370
myynti@karava.fi

© 2022 Kärävä Oy
Tietosuojalausunto