Puupinta 2020

Lämmin kiitos kaikille Puupinta 2020 -ideakilpailuun osallistuneille. Saimme yli kolmekymmentä hienoa kilpailutyötä – innovatiivisia tuoteideoita ja ihastuttavia puusisustuksia. Voittajan valitseminen ei ollut helppoa, mutta lopulta tuomareiden selkeiksi suosikeiksi nousivat kolme kiehtovaa puupintaa.


Voittaja: Tomi Laukkanen, Pop-paneeli

Tomi Laukkasen Pop-paneeli on perinteisellä höylätekniikalla valmistettavissa oleva pontillinen paneeli, jonka pelkistetty ja selkeä ulkomuoto viehätti tuomareita lopulta kaikkein eniten. Paneelin pyöreä muoto tuo isona pintana mieleen puun rungot ja metsän. Erikokoisia paneeleita yhdistelemällä voi sommitella kivoja vapaita rytmittelyjä ja käyttämällä vain yhtä kokoa saa vaikuttavia arkkitehtonisia puupintoja. Pop-paneelin idea toimii hienosti myös eri puulajeista toteutettuna sekä pintakäsiteltynä eri sävyillä. Ideassa näkyy tavallaan isoon kokoon skaalattu sormipaneeli tai entistä rohkeammin muotoiltu hirsipaneeli. Toisinaan uuden idean ei tarvitse suuresti poiketa tutuista asioista, vaan raikas näkökulma löytyy, kun katselee aihetta tuorein silmin. On hieman jopa ihme, ettei tällaista puupintaa ole ollut jo sisustajille tarjolla.

Voittaja: Tomi Laukkanen, Pop-paneeli

 


Kunniamaininta: Saku Kuittinen, Polku

Yksi puun parhaista ominaisuuksista on haptisuus, puumateriaalin miellyttävä tuntu. Saku Kuittisen ideassa puun lämpöisyys ja tuntoaistiin perustuva elämyksellisyys on hyödynnetty uudenlaisella ja mielenkiintoisella tavalla. Luonnosta inspiraationsa saanut muotokieli ja pinnan terapeuttinen olemus todella houkuttelevat koskettamaan. Raaka-aineen valinnassa näkyy puun tuntemus, ja Polku toimisi lattian lisäksi hienosti myös kaluste- ja seinäpinnoilla.

Kunniamaininta: Saku Kuittinen, Polku


Kunniamaininta: Suunnittelemo Oy, Dune

Elina Lampisen ja Milla Lindroosin työssä orgaanisesti aaltoilevat puupaneelit tuovat kauniisti esiin puun helpon muokattavuuden ja luonnonmateriaalin elävyyden. Dune-sisustuspaneelien muodot ovat miellyttävän rauhallisia ja sopivat luontevasti yhteen puun omien syykuvioiden kanssa. Työssä on mietitty ansiokkaasti paneelien erilaisia käyttömahdollisuuksia. Olisi hienoa nähdä, kuinka 3-ulotteinen Dune-pinta muuttaa ilmettään valon ja varjon vaihdellessa.

Kunniamaininta: Suunnittelemo Oy, Dune

 

 

Onnittelut voittajalle ja kunniamaininnan saaneille!

 


Puupinta 2019

Voittaja Pekka Salminen, Kameleontti

Puupinta 2019 -voittajaksi valittiin Pekka Salminen työllään Kameleontti. Voittajatyö oli tuomariston mielestä innovatiivinen ja teknisesti pitkälle mietitty kokonaisratkaisu, joka soveltuisi myös sarjatuotantoon. Tuomaristo piti sekä työn perusideana toimivista puukehyksistä, että monipuolisesti varioitavista pinnoista kehysten sisään.

Kameleontin suunnittelijalla on ammattimainen näkemys puumateriaalin mahdollisuuksista ja puulle luontevista työstötavoista.