Puupinta 2020 -ideakilpailu

Puuta on perinteisesti käytetty tuomaan lämpöä ja viihtyisyyttä, mutta millaisella puupinnalla sinä haluaisit luoda unelmien tilan? Oletko miettinyt puisille pinnoille tavanomaisesta poikkeavia käyttökohteita tai -tapoja?

Jo toista kertaa järjestettävässä ideakilpailussa etsimme töitä, joissa puupinta on toteutettu innovatiivisella tavalla tai puupintaa on käytetty sisustamisessa ansiokkaasti. Ehdotuksesi voi siis olla uuden näköinen puupinta, oivaltava tekninen ratkaisu tai puupinnan tilaan luoma tunnelma, joka kiinnostaa ja koskettaa.

Puu on helposti muokattavaa, haptisesti miellyttävää ja sillä on todistetusti positiivinen vaikutus ihmisten hyvinvointiin. Toivomme ideoita, jotka ennakkoluulottomasti hyödyntävät puumateriaalin hyviä ominaisuuksia ja estetiikkaa.

Kilpailun järjestäjä Karava Oy on suomalainen puualan perheyritys, joka tarjoaa asiakkailleen laadukkaita ja yksilöllisiä ratkaisuja aina lämpökäsitellystä puutavarasta mittatilaussaunoihin. Tavoitteemme on nostaa puun arvostusta ja tuoda esiin uusia, moderneja tapoja käyttää puuta sisustuksessa ja rakentamisessa.

Aikataulu

Kilpailun osallistumisaika on 11.5.—30.9. Voittajat julkistetaan 5.11. ja palkinnot luovutetaan Karavan showroomissa Pirkkalassa.

Palkinnot

Pääpalkintona on 1000 €. Lisäksi jaamme kaksi kunniamainintaa. Voittajatyö saa näkyvyyttä Karavan messuosastoilla.

Tuomaristo

Kilpailun päätuomarina toimii Jaana Karell | Karell Design, puutuotteiden suunnitteluun erikoistunut teollinen muotoilija, taiteen maisteri. Lisäksi tuomaristoon kuuluu Kärävä Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Soini.

Kilpailutyöt

Kilpailuun voi osallistua sekä valmiilla tuotteella että luonnoksin esitetyllä idealla. Työt lähetetään A3-koossa pdf-tiedostona. Kilpailuun voi osallistua useammalla työllä, mutta jokainen työ tulee lähettää omana tiedostonaan. Myös ryhmät voivat osallistua kilpailuun. Töiden tekijän- ja omistusoikeudet jäävät tekijöille. Ideoiden mahdollisesta kaupallisesta hyödyntämisestä neuvotellaan erikseen. Kilpailuun osallistuminen ei velvoita tarjoamaan työtä kilpailun järjestäjälle kaupallisessa tarkoituksessa. Huomioithan, että osallistuessasi kilpailuun annat Kärävä Oy:lle luvan halutessaan julkaista nimesi ja tietoja ideastasi viestintäkanavissaan. Kilpailutöiden yhteydessä kerrotaan aina kun se on luontevaa suunnittelijan nimi, ja kilpailun materiaaleja hyödynnetään tekijänoikeuksia kunnioittaen.

Kilpailutyön tulee sisältää:
  • Kuva tuotteesta (piirros, hahmotelma, valokuva, skitsi)
  • Kuvaus tuotteen ideasta ja materiaaleista sekä tuotteen mitat
  • Kilpailijan yhteystiedot (nimi, postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero)

  • Osallistu kilpailuun!

  • Sallitut tiedostomuodot: jpg, pdf.

Puupinta 2019

Voittaja Pekka Salminen, Kameleontti

Puupinta 2019 -voittajaksi valittiin Pekka Salminen työllään Kameleontti. Voittajatyö oli tuomariston mielestä innovatiivinen ja teknisesti pitkälle mietitty kokonaisratkaisu, joka soveltuisi myös sarjatuotantoon. Tuomaristo piti sekä työn perusideana toimivista puukehyksistä, että monipuolisesti varioitavista pinnoista kehysten sisään.

Kameleontin suunnittelijalla on ammattimainen näkemys puumateriaalin mahdollisuuksista ja puulle luontevista työstötavoista.