Pääsetkö puusta pitkälle?


Puupinta 2019 -ideakilpailu

Puuta on perinteisesti käytetty tuomaan lämpöä ja viihtyisyyttä, mutta millaisella puupinnalla sinä haluaisit luoda unelmien tilan? Oletko miettinyt puisille pinnoille tavanomaisesta poikkeavia käyttökohteita tai -tapoja?

Puupinta 2019 -ideakilpailussa etsimme töitä, joissa puupinta on toteutettu innovatiivisella tavalla tai puupintaa on käytetty sisustamisessa ansiokkaasti. Ehdotuksesi voi siis olla uuden näköinen puupinta, oivaltava tekninen ratkaisu tai puupinnan tilaan luoma tunnelma, joka kiinnostaa ja koskettaa.

Puu on helposti muokattavaa, haptisesti miellyttävää ja sillä on todistetusti positiivinen vaikutus ihmisten hyvinvointiin. Toivomme ideoita, jotka ennakkoluulottomasti hyödyntävät puumateriaalin hyviä ominaisuuksia ja estetiikkaa.

Kilpailun järjestäjä Karava Oy on suomalainen puualan perheyritys, joka tarjoaa asiakkailleen laadukkaita ja yksilöllisiä ratkaisuja aina lämpökäsitellystä puutavarasta mittatilaussaunoihin. Tavoitteemme on nostaa puun arvostusta ja tuoda esiin uusia, moderneja tapoja käyttää puuta sisustuksessa ja rakentamisessa.

Aikataulu

Kilpailun osallistumisaika on 20.6.—30.9. Voittajat julkistetaan 6.11. ja palkinnot luovutetaan Karavan showroomissa Pirkkalassa.

Palkinnot

Kilpailun pääpalkinto on inspiroiva matka Saksaan imm cologne -messuille tammikuussa 2020. (Matka sisältää lennot, kuljetukset hotellille, majoituksen 2 yötä, messuliput ja ruokailut). Lisäksi kilpailussa jaetaan kaksi kunniamainintaa. Voittajatyö saa näkyvyyttä Karavan messuosastoilla.

Tuomaristo

Kilpailun päätuomarina toimii Jaana Karell | Karell Design, puutuotteiden suunnitteluun erikoistunut teollinen muotoilija, taiteen maisteri. Lisäksi tuomaristoon kuuluu Jukola Industriesin perustaja Jouni Lehmonen (kuvassa) sekä Kärävä Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Soini.

Kilpailutyöt

Kilpailuun voi osallistua sekä valmiilla tuotteella että luonnoksin esitetyllä idealla. Työt lähetetään A3-koossa pdf-tiedostona. Kilpailuun voi osallistua useammalla työllä, mutta jokainen työ tulee lähettää omana tiedostonaan. Myös ryhmät voivat osallistua kilpailuun. Töiden tekijän- ja omistusoikeudet jäävät tekijöille. Ideoiden mahdollisesta hyödyntämisestä neuvotellaan erikseen.

Kilpailutyön tulee sisältää:

  • Kuva tuotteesta (piirros, hahmotelma, valokuva, skitsi)
  • Kuvaus tuotteen ideasta ja materiaaleista sekä tuotteen mitat
  • Kilpailijan yhteystiedot (nimi, postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero)

  • Osallistu kilpailuun!

  • Sallitut tiedostomuodot: jpg, pdf.